Om mig

Jag är skådespelerska och dramatiker. Som skådespelerska har jag medverkat i en rad film- och TV-produktioner och arbetat med regissörer som Anders Hazelius, Ulf Malmros, Helena Bergström, Leif Lindblom, Mats Ahrén, Henrik Georgsson och tidigare Lars Molin, Berndt Callenbo och Mikael Ekman. Sommaren 2018 fick jag glädjen att arbeta både som skådespelerska och manusförfattare med amerikanske regissören och manusförfattaren Bob Dolman och Cinemantrix.

Sprouting Pictures är ett filmkollektiv som jag ingår i. Jag har skrivit manus till en kortfilm, “Det var det livet”, baserad på en händelse i mitt liv. Den har vunnit flera internationella priser, däribland tre priser för bästa manus på Indie Shorts Awards New York , Venezia Shorts 2021 och Indie Shorts Awards Cannes 2021.

För scenen har jag har skrivit, spelat och producerat teaterföreställningar för olika uppdragsgivare, ibland i samarbete med större teatrar som Riksteatern och Östgötateatern. Det har även blivit många kabaréer och kortpjäser för företag och organisationer som underhållning och i utbildningssyfte.

Som dramatiker är jag särskilt förtjust i att skriva musikteater som t. ex den prisade ”matmusikalen” Konserv  i samarbete med Riksteatern. De senaste åren har jag skrivit manus till två barn- och familjemusikaler för turnéer i samarbete med Folkets Hus och Parker: Sagan om det prickiga snabeldjuret  och  Det stora sopäventyret – en “miljömusikal” som jag även regisserat. Den hade premiär 13 april 2019. 

Mitt intresse för psykologi, grupprocess och ledarskap har vuxit, vilket resulterat i kompletterande utbildningar som Drömcoach och Gestaltpraktiker.

Olika roller, men det finns en gemensam nämnare: Berättelsen.

Här kan du läsa om min verksamhet som Drömcoach: Dreamcoaching.se

PDF CV